آموزش تصویری انتقال تصویر دوربین مدار بسته
با انتقال تصویر دوربین مداربسته قابلیت مشاهده تصاویر دوربین بر روی گوشی موبایل و از طریق بستر اینترنت امکان پذیر می گردد. این امر در مواقع مسافرت و سفرهای برونوو شهری و از فواصل بسیار دور نظارت مناسب و بهینه بر محل مورد را به بهترین نحو محقق می سازد.
روش های گوناگونی برای انتقال تصویر دوربین های مدار بسته وجود دارد.
- انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل
- انتقال تصاویر دوربین مدار بسته روی کامپیوتر
- انتقال تصویر دوربین های مدار بسته بدون اینترنت
برخی از رایج ترین روش های انتقال تصاویر دوربین های مدار بسته می باشد. که در ادامه به صورت مرحله به مرحله به بررسی آن می پردازیم.
انتقال تصویر دوربین مدار بسته روی موبایل
یکی از روش های کاربردی جهت مشاهده، کنترل و مدیریت تصاویر ضبط شده توسط دوربین انتقال آن ها بر روی گوشی موبایل است این روش بسیار کاربردی بوده و در پروژه های هوشمند سازی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. . انتقال تصاویر دوربین مداربسته بر روی موبایل مراحلی دارد که در ادامه به آن می پردازیم:
۱- نخستین قدم برای انتقال و مشاهده تصاویر دوربین های مداربسته، فراهم کردن یک مودم جهت اتصال به اینترنت می باشد.
۲- در گام بعدی برخورداری از دستگاه های NVR یا DVR در جهت ضبط تصاویر بسیار تاثیرگذار و مؤثر می باشد. همچنین، به منظور انتقال تصویر دوربین های مدار بسته روی موبایل، نرم افزارهای متنوعی وجود دارند. بنابراین نرم افزار مربوط به انتقال تصویر روی موبایل را نصب کنید.
ناگفته نماند که نرم افزار انتخابی باید از سازگاری و همخوانی کامل با دستگاه های مزبور برخوردار باشد. سپس اقدام به نصب نرم افزار مورد نظر بر روی گوشی هوشمند می کنیم.
۳- پس از نصب نرم افزار موبایل، از طریق کابل HDMI یا DGA، امکان اتصال دستگاه DVR به نمایشگر را فراهم می آوریم.
۴- در مرحله بعدی اعمال تنظیمات مورد نظر بر روی DVR انجام می شود. همانند تصویر زیر بخش های مربوط به آدرس آی پی، HTTP Port ،Client port ،Default Gateway ،Subnet Mask را یادداشت نمایید.
۵- در این مرحله می بایست تنظیمات مودم را انجام دهید. برای انجام تنظیمات در صفحه مرورگر وب آدرس IP مودم را وارد کنید (معمولاً بهطور پیشفرض آی پی مودم ها ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ میباشد).
۶- یوزر نیم و پسورد را وارد کنید (معمولا به طور پیش فرض یوزرنیم admin و پسورد admin می باشد).
۷- در صفحه تنظیمات وارد منو Advanced Setup شده و گزینه NAT را انتخاب کنید.
۸- در صفحه نمایش داده شده در بخش Virtual Circuit از بین PVC0 تا PVC7 گزینه انتخابی را تغییر دهید، دقت داشته باشید که در صورت انتخاب گزینه درست ، موارد DMZ و Virtual Server نمایش داده میشوند.
۹- حالا نوبت Port Forwarding است. به یکی از دو روش Virtual Server یا DMZ این کار را انجام دهید.
۱۰- مرحله آخر از سری مراحل انتقال تصویر بر روی موبایل انجام تنظیمات موبایل می باشد. می توانید نرم افزار انتقال تصویر دوربین مدار بسته روی موبایل را بر روی گوشی نصب کرده و با متصل کردن موبایل خود به شبکه اینترنت تصاویر ضبط شده را بر روی موبایل مشاهده نمایید.
نرم افزار انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل
- نرم افزار XMeye
- نرم افزار آلباترون
- نرم افزار IP Pro
- نرم افزار gDMSS Lite
- نرم افزار TMeye
- انتقال تصویر دوربین مدار بسته روی کامپیوتر
برای انتقال تصویر دوربین مدار بسته بر روی کامپیوتر همانند موبایل نیاز به دستگاه DVR یا NVR و اینترنت داریم.
۱- نخستین گام جهت انتقال و مشاهده تصاویر دوربین های مداربسته بر روی pc (کامپیوتر) دسترسی به منوی تنظیمات دستگاه DVR یا NVR است. ابتدا وارد منو تنظیمات Setting یا Configuration شده و منو Network را انتخاب کنید.
۲- تیک DHCP را غیر فعال کنید.
۳-در بخش IP Address آدرس آی پی دستگاه DVR را وارد کنید. سایر اطلاعات لازم را همانند تصویر زیر یادداشت کنید.

۴- آدرس تنظیمات مودم را در مرورگر وب خود وارد کرده و با وارد کردن یوزر نیم و پسورد وارد منو تنظیمات مودم شوید.
۵- دستور virtual server- NAT- Advanced setup را انجام دهید.
۶- اطلاعات این بخش را همانند تصویر زیر یادداشت کنید.
۷- بر روی دکمه ذخیره (save) کلیک کنید. با انجام این مراحل اطلاعات مربوط به انتقال تصویر بر روی مودم شما ذخیره خواهد شد.
۸- DVR IP Address خود را در صفحه مرور گر وارد کنید و با وارد کردن وارد کردن User Name و Password مربوط DVR تصاویر را مشاهده کنید.
انتقال تصاویر دوربین مدار بسته بدون اینترنت
برای انتقال تصویر دوربین های مداربسته بدون استفاده از اینترنت روش های گوناگونی وجود دارد. شما می توانید از تکنولوژی وایرلس یا تکنولوژی شبکه برای انتقال تصاویر بدون اینترنت استفاده کنید.
انتقال تصویر با استفاده از وایرلس محدودیت هایی دارد به طور مثال در صورت انتقال تصویر به این روش تنها می توانید تا شعاع ۱۰۰ متر تصاویر را انتقال دهید. البته برای رفع این مشکل می توانید از آنتن های رادیویی استفاده کنید.
برای انتقال تصویر با استفاده از کابل شبکه نیز می بایست دوربین مورد استفاده از نوع ip باشد. در صورت استفاده از دوربین آنالوگ برای تبدیل دادههای آنالوگ به دیجیتال می بایست از یک ویدئو سرور استفاده کنید.